Sanna Lehtomäki, senaattori

Työterveyshuollon erikoislääkäri, vastaava lääkäri

Miksi ja milloin liityit Warkauden Nuorkauppakamariin?

Liityin Warkauden Nuorkauppakamarin koejäseneksi elokuussa 2007. Silloinen kamarin puheenjohtaja tiedusteli yhteisen tuttumme kautta, olisinko kiinnostunut kamaritoiminnasta. Olin asunut lapsuuteni Varkaudessa ja kamari oli minulle tuttu Savon Sampo-messujen järjestäjänä ja minulla oli positiivinen mielikuva kamarilaisista ja kamarin toiminnasta. Minulle kamari oli tuolloin mainio keino tutustua paikkakunnalla samanikäisiin ihmisiin ja päästä mukaan tapahtumiin ja projekteihin.

Mitä kamaritoiminta on opettanut?

Olen päässyt tekemään ja oppimaan kamarin kautta kaikkea sellaista, mitä en koskaan
olisi välttämättä kokenut omalla työurallani. Kamariopeista ja kokemuksista on ollut valtavasti hyötyä työelämässä ja luulen, etten olisi nykyisessä työtehtävässäni vastaavana lääkärinä ja esihenkilönä, jollen olisi harjoitellut monia taitoja kamaritoiminnassa. Kamaritoiminta on opettanut minulle mm. tiimityöskentelyä, projektien toteutusta, viestintätaitoja, it-taitoja ja antanut johtamiskokemusta käytännön tekemisen ja koulutusten kautta.

Paras ja mieleenjäävin hetki kamaritoiminnassa?

Olin vuonna 2013 festaripäällikkönä Sampea ja Samppanjaa -festareilla. Koko projekti oli itselleni valtava oppimisen paikka. Se vaati venymistä ja ketteryyttä, jopa välillä äärimmilleen vietynä, mutta festareiden onnistuminen ja kaikki siihen liittyvä oli kyllä huippuhetki kamariurallani. Se tunne, kun festariportit aukeavat, juhlaväki saapuu paikalle ja
viikkoja jatkuvasti soinut puhelin on koko illan hiljaa, kun hommat rullaavat hienosti, on upea.

Mitä haluat jatkossa tehdä tai saavuttaa kamarissa?

Sain vuonna 2019 maailman nuorkauppakamareiden elinikäisen jäsenyyden eli senaattorin arvon. Se on hieno kunnianosoitus kamarivuosien tekemisestä, mutta tuo mukanaan myös vastuun toimia oman kotikamarin tukena tulevaisuudessakin. Siinä yritän tehdä parhaani ja tukea uusia tekijöitä ja tulevia sukupolvia. Kamaritoiminnan pitää pysyä ajassa mukana ja olla tekijöidensä näköistä. Haaveena on myös vielä joskus matkustaa jonnekin kauas maailmalle nuorkauppakamareiden maailmankokoukseen ja osallistua kokoukseen senaattorina.

”Kamariopeista ja kokemuksista on ollut valtavasti hyötyä työelämässä.”
 
 

Marianne Lindroth,

PRES 2021

Miksi ja milloin liityit nuorkauppakamariin?

Olen liittynyt nuorkauppakamariin vuonna 2012. Asuin tuolloin Kuopiossa ja liityin luonnollisesti Kuopion nuorkauppakamariin. Myöhemmin asuin Mikkelissä ja kuuluin paikalliseen kamariin ja viimeisimpänä liityin Warkauden nuorkauppakamariin, jonka puheenjohtajana toimin vuonna 2021.

Mitä kamaritoiminta on opettanut?

Olen toiminut kolmen nuorkauppakamarin hallituksessa, joten hallitustoimintaan olen saanut hyödyllisiä oppeja paljonkin. Erityisesti kamariurani alkupuolella pääsin myös oppimaan monia taitoja, joista on ollut myöhemmässä työelämässä hyötyä: sain kokemusta tapahtumajärjestämisestä, kouluttamisesta, markkinoinnista sekä ylipäätään kolmannen sektorin toimijoiden vaikutusmahdollisuuksista. Kamarin johtajuuspolku (varapuheenjohtajuus, puheenjohtajuus ja väistyneen puheenjohtajan vuosi), jota parhaillani käy,on opettanut paljon johtamisesta ja tarjonnut mahdollisuuksia laadukkaaseen johtamiskoulutukseen.

Paras tai mieleenjäävin hetki kamaritoiminnassa?

Juonsin vuonna 2015 kansallisen vuosikokouksen gaalan, mikä oli jännittävä ja hieno kokemus. Enpä ollutkaan sitä ennen esiintynyt iltapuvussa satojen ihmisten edessä! Myös ensimmäinen kansallinen kokoukseni Tampereella vuonna 2012 oli vaikuttava kokemus, suosittelen kaikille lähtemistä kansallisiin kokouksiin heti alussa, koska siellä saa parhaiten kuvan siitä, mitä kaikkea tämä toiminta voikaan tarjota.

Kuvassa: Marianne Lindroth (oikealla) ja Sari Mielonen kansallisen vuosikokouksessa 2015 markkinointikierroksella

Mitä haluat jatkossa saavuttaa tai tehdä kamaritoiminnassa?

Omaa kamaritulevaisuuttani määrittää johtajuuspolku, eli tämä vuosi menee puheenjohtajana ja seuraava vuosi väistyneenä puheenjohtajana. Tämän vuoden aikana pyrin kehittämään toimintaamme ja innostamaan uusia ihmisiä mukaan yhteisöömme. Toivon mukaan keksimme yhdessä uusia tapoja kehittää paitsi itseämme myös ympäröivää maailmaa. Tulevaisuudessa haluaisin keskittyä erityisesti kamaritoiminnan kansainväliseen puoleen ja saada uusia JC-ystäviä ympäri maailmaa.

 

”Kamarin johtajuuspolku on opettanut paljon johtamisesta ja tarjonnut mahdollisuuksia laadukkaaseen johtamiskoulutukseen.”

 

Sini-Tuuli Mäkinen, koejäsen

Miksi ja milloin liityit nuorkauppakamariin?

Olen 27-vuotias ja muuttanut Varkauteen 2020 keväällä. Koulutukseltani olen myynnin ja markkinoinnin tradenomi, sen lisäksi työelämässä on tullut hankittua myös laillistetun vuokravälittäjän pätevyys (LVV).
Warkauden Nuorkauppakamarissa olen varsin tuore koejäsen, sillä olen liittynyt alkuvuodesta 2021. Halusin uudella paikkakunnalla luoda verkostoja, olla mukana kiinnostavissa projekteissa ja kehittää itseäni. Nuorkauppakamari sitoo yhteen eri alojen ihmisiä, mikä tekee toiminnasta erityisen kiinnostavaa ja avartavaa.

Mitä kamaritoiminta on opettanut?

Vaikka olen ollut mukana kamaritoiminnassa vain hetken, on se jo näyttänyt ja opettanut mm. kokouskäytännöistä ja teelaaduista. Teemaistelu oli kokonaisuutena todella mielenkiintoinen ja mieleenpainuva tapahtuma. Ja jos vain parissa kuukaudessa on tullut näin toisistaan eroavaa tietoutta, ties mitä kaikkea tulevaisuudessa voikaan olla luvassa. Odotan innolla!

Mitä haluat jatkossa saavuttaa tai tehdä kamaritoiminnassa?

Tulevaisuudessa odotan kamaritoiminnalta paljon uuden oppimista ja itseni ylittämistä koulutusten ja projektien kautta niin, että voin hyötyä opeista myös työelämässä. Haluan myös tutustua uuteen kotikaupunkiini Varkauteen paremmin!

Sini-Tuuli Mäkinen